Ilmanvaihdon ammattilainen

Ilmanvaihdon ammattilainen

Ilmanvaihdon ammattilainen

Sähkökeskusten lämpökuvaus

Sähkö on suurin yksittäinen syy palovahinkoihin Suomessa ja Pohjoismaissa. Sähkölaitteistoissa syttyvät palot etenevät usein siten,  että ylikuumeneminen aiheuttaa eristeiden vaurioitumisen, josta  seuraa valokaari. Se johtaa tulipalon syttymiseen. Vajaa puolet  sähkölaitteistopaloista saa alkunsa huonoista liitoksista jako- tai  pääkeskuksissa, jakorasioissa tai kojerasioissa. Palamaan voi syttyä sähkölaitteen tai -asennuksen vikaantunut komponentti. Sähköinen vika voi myös tuottaa niin paljon lämpöä, että lähellä olevat palavat aineet syttyvät. Ensimmäisestä viasta voi seurata tapahtumaketju, joka johtaa muiden komponenttien vikaantumiseen ja palon syttymiseen.

Lämpökuvausten suoritusajankohdat

 Kunnossapidon lämpökuvausta täytyy suorittaa säännöllisesti. Kuvausväli riippuu kuvattavasta laitteistosta. Se tulisi kuvata ensimmäisen kerran heti käyttöönoton yhteydessä siten, että se on kuormitettuna. Tämän jälkeen lämpökuvauksia tehdään esimerkiksi 3 vuoden välein. Jos laitteiston ympäristöolosuhteet ovat vaativat, voi olla järkevää tehdä kuvauksia useamminkin, jopa 6 kk välein.    Kriittiset kohteet, kuten suurivirtaiset keskukset tai lähdöt, pääkytkimet, kompensointiparistot, AL-liitokset, IV-keskukset ja muut vastaavat on syytä kuvata useammin. Myös käytön keskeytysten kannalta merkittävät kohteet, kuten kriittisten lääkintätilojen sähkösyötöt olisi hyvä kuvata useammin. 

THT Services Oy on alaan erikoistunut asiantuntija

Kuvaus ja mittaus kalustomme ovat alansa huipputekniikkaa. Kuvaajamme ovat koulutettuja joilla on voimassa oleva kansainvälinen lämpökuvauksen Certificate thermographer level 1. 
 Kuvauksen suorittavalla henkilöllä on myös jännitetyöpätevyys, sähkötyöturvallisuuskortti sekä sähköpätevyys 3 -todistus joka oikeuttaa toimimaan sähkötöiden johtajan tehtävissä enintään 1 kV vaihtojännitteiseen ja 1,5 kV tasajännitteiseen verkkoon liitettäväksi tarkoitettujen sähkölaitteiden ja niihin verrattavien sähkölaitteistojen korjaustöissä.

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous sähkökeskuksen lämpökuvauksesta!